menu Home
Vijesti

ACTUAL TOLS – PROGRAM ZA MULTI MONITORE

YUB Radio | 10/08/2018

Svi ste se često zapitali kako odlično izgledaju uravljačke računarske jedinice sa mnogo monitora u uredima, poslovnim prostorima pa tako i radijskim stanicama.

Za sve to potrebno je mnoštvo kablova, monitora povezanih na jedan računa sa skupom grafičkom karticom. Ako vam kažemo da jedan ovakav kućni setup košta oko 200 KM to bi vam izgledalo malo i lako pojmljivo, međutim…

Da bi monitore spojili u jednu sliku i prelazili mišem s jednog na drugi potrebno je da računar prepozna vaše radnje mišem – tu je naravno potreban software.

Na tržištu pronaći ćete ih mnogo, free, trial itd, ali samo je dan vrijedan pažnje i upravo cemo ga prestaviti.

ACTUAL TOOLS MONITOR

 

Radi se o softwerskom riješenju koje nam na više monitora koji koriste jednu grafičku karticu prenosi doživljaj jedne kompozitne slike. Preko ovog programa uredit ćete desktop pozadinu tako da se ona preklapa sa svim monitorima, tačno pozicionirati gdje se monitori fizički nalaze, odredisi sve preference monitora.

Osim sto cete moci prozore prevlačiti s montiora na monitor, ACTUAL TOOLS omogućiti će vam da jednim klikom na prozor pošaljete isti na odgovarajući monitor. Idealan je za radnje koje koriste duple monitore za prikazivanje proizvoda ili usluga.

Cijena koštanja je izrazito zanemariva s obzirom na mnoštvo odličnih stvari koje sam program nudi i na način kako upralja svim kompleksnim zadacima.

Stoga zaključak je slijedeći:

Novac se ne troši uzalud ukoliko se troši na kvalitetna programska riješenja, a ACTUAL TOOLS je jedno takvo riješenje bez kojeg ozbiljna kompanije ne smije da bude.

 

Autor: YUB Radio


 • August 2021
  P U S Č P S N
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031